Vem är ansvarig för den här sidan?

Jag som ansvarar för den här sidan heter Joakim Wendell. Jag har arbetat som gymnasielärare i Stockholms stad sedan år 2000. Mina ämnen är historia, svenska och filosofi. Om inget annat anges är det jag som har skrivit det som står på den här hemsidan. Om du vill kontakta mig, skriv till mig på admin@historia2.se . Jag tar tacksamt emot synpunkter och förbättringsförslag.

Många har hjälpt mig att arbeta fram det här materialet. Mycket har vuxit fram efter många och långa samtal med vänner, framför allt Fredrik Hornegård, Per Franke och Carl Holmberg. Själva hemsidan skulle inte vara möjlig utan den hjälp och det stöd jag fått från Peter Lissenko. Ett särskilt tack riktar jag dock till alla mina elever. Deras stöd, uppmuntran och kritiska synpunkter är det som ytterst fått mig att skapa den här sidan.

Naturligtvis är jag ensam ansvarig för eventuella fel och brister i materialet på den här sidan.

 

14 reaktioner på ”Vem är ansvarig för den här sidan?”

 1. Hej, Joakim!

  Jag har precis hittat din hemsida och kände behov att ge dig en stor eloge för ditt arbete.Jag har nu förmånen att få följa mitt barnbarn, 17 år, i hennes skolarbete. I hennes skola i Stockholm arbetar man mycket webbaserat, alltså utan läroböcker. Att ”bara” ha en samling PP-bilder och egna noteringar att grunda sin inläsning på, tycker jag, som gammal skolmänniska, är lite magert. Därför blev jag så glad att hitta din historiebok som ger mer av sammanhang och helhet. Det är för mig grunden till bra inlärning!

  Bästa hälsningar

  Olof i Småland

  1. Hej Olof!

   Tack för din kommentar! Ett av mina syften med internetläroboken är just att göra undervisningen tillgänglig och genomskinlig för alla intresserade, så då är det roligt att höra att någon som inte själv går i skolan kan få användning av den. Och sammanhang och helhet är centralt för all inlärning – hur ska man kunna förstå något utan det?

 2. Hej Joakim,

  först och främst så får jag instämma med Olof Karlsson att du verkligen förtjänar en eloge för hur du har förvandlat denna sida från intressanta texter till något som interaktivava föreläsningar. Jag använde din internetsida redan då jag gick på komvux för att läsa upp mina utländska betyg… Idag är jag lärarstudent för historia och betraktar internetsidan inte enbart från synvinkeln kunskaper utan också för hur såna läromedel kan se ut och bör se ut!
  Med tanke på videorna, använder du dig av Flipped classroom för din historiaundervisning?
  Hälsningar
  /Katharina

  1. Hej Katharina,

   Tack för dina vänliga ord! Det är alltid roligt om min hemsida kan hjälpa andra på något sätt. Om jag använder flipped classroom eller inte är nog en öppen fråga. En del tycker det, andra inte. Videorna som sådana utgör i sig inget flippat klassrum, även om de kan vara en del i en sådan strategi. Själv är jag inte så intresserad av vilken etikett jag kan sorteras in under. Min tanke är att göra min undervisning så lättillgänglig och intressant som jag kan med de medel jag har till förfogande. Vad det sedan räknas som överlåter jag åt andra att diskutera: själv räknar jag det mest som ”att försöka göra ett bra jobb”.

   Lycka till med lärarstudierna!

 3. Hej! Jag älskar historia och har precis börjat kursen Historia B (eller 2a som den heter numera), och dina videos är enkla att förstå. Tack för att du skapat denna sida. En fråga, kan du länka dina källor tydligare? Har svårt att följa upp materialet, vilket är ett krav för mig som elev.

  Tack för ditt jobb! Mvh Jenny

  1. Hej och tack för synpunkterna. Jag jobbar på att tydliggöra källorna, men har tyvärr inte så mycket tid för det för närvarande, så använd i så fall det som finns angivet.

 4. Jag är lärare i historia på gymnasiet. Jag använder sedan ett par år tillbaka emellanåt en del av det du samlat här. I särskilda fall rekommenderar jag artiklar för yra surfare.

  Stämningsmusiken på fronten – vad är det?

  Tack! Dag

 5. Hej Joakim
  Har sett flera av dina historielektioner på Youtube om första och andra världskriget och tycker om ditt upplägg, struktur och informativa innehåll.
  Stort tack, keep up the good work!

 6. Hej Jocke!
  Vill bara tack att du har gjort mina uppgifter på gymnasiet mycket lättare att svara på. Tack!

 7. Hej, får tacka för en otrolig välgjort arbete med din sida! Jag mailade dig för en stund sen om pp men jag skriver här också!
  Med vänlig hälsning
  Joakim Mattsson
  Fordonslärare/historia och samhällskunskaplärare
  Nifsarpskolan
  Eksjö

 8. Hej Joakim!

  Tack som fan för dina youtube klipp på youtube, jag har lärt mig mycket av de. Fick t.o.m. A på min historia hemtenta tack vare dina youtube klipp!

  Fortsätt med ditt arbete, grym!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.