Startsida

Uppdatering juni 2016: sidan uppe igen efter nya malwareattacker.

Uppdatering januari 2016: sidan är nu igång igen efter malware-attack som utnyttjade säkerhetshål.

Välkommen!

Historia 123 är en digital lärobok i historia. Den är framför allt tänkt som undervisnings- och inlärningsmaterial för gymnasiekurserna i historia. Därför är sidan organiserad efter de olika kurserna.

Du som läser kursen Historia 1 b behöver titta på materialet till både Historia 1a1 och Historia 1a2.

Du som är historieintresserad utan att vara lärare eller elev kan förhoppningsvis också få användning för sidan.  Med hjälp av sökfunktionen kan du leta på namn och begrepp för att hitta relevanta artiklar på den här sidan. Om du vill ha en kronologisk översikt över världshistorien, börja med menyn ”Historia 1a1”.

Mer om sidan

 

29 reaktioner på ”Startsida”

 1. Vill börja med att skriva ett enormt tack till en fantastisk sida. Det arbete du har utfört är värt all beröm och har säkert hjälp många kollegor. Personligen har jag ofta använt din sida som en referenspunkt då jag är ny som gymnasielärare. Av den anledningen kände jag att jag ville passa på att ge dig en stor eloge. Tack!

 2. Tusen tack för allt jobb du lagt ned på den här sidan! Försökte desperat hitta information på nätet så att jag kunde hjälpa min dotter som går i årskurs sju med sin läxa och hittade din sida. Tusen tack åter igen!
  Mvh// Malin & Amanda

 3. Beröm för ansträngningen att föra ut historia till en pedagogisk webbplattform som är tillgänglig för intresserade samtidigt styrt av de aktuella styrdokumenten i ämnet. Denna webbsida är en inspiration för många pedagoger och visar på möjligheter att utveckla skolämnen med hjälp av moderna verktyg.
  Håll gärna denna webbsida levande och uppdatera den till gagn för de som besöker den.
  Lars Hagman

 4. Hej!

  Vilken bra sida! Bra jobbat. Det jag undrar är vad för redigeringsprogram du använder då du klipper ihop dina ljudspår (din talarröst) med powerpointpresentationerna. Eller du kanske rentav använder ett annat redigeringsprogram?

  Tacksam för svar!

  Mvh/Orkan

  1. Hej! Kul att du gillar det! Jag använder programmet Quicktime och gör skärminspelning, så att jag slipper klippa ihop ljud och bild.

  1. Oavsett vad jag svarar så är problemet detsamma: hur kan du veta att mitt svar är trovärdigt? Du måste helt enkelt själv avgöra om denna sida är tillräckligt trovärdig för att använda.

 5. Tack för att ni gav mig ett A i historia! Det här är nog den bästa historesidan, mycket välskrivet och utan konstiga ord. Ni har lagt ner tid på den här sidan och ansträngt er med språket så att alla ska förstå. Utan den här sidan hade jag nog aldrig fått ett A.

 6. Hej! jag tackar för all bra information men jag undrar en sak, var kommer all information ifrån? En lärobok? Dig? Andra hands källor? Är det säker information eller är inte allt som sägs 100% säkert rätt? Hoppas att jag inte har missat något och att denna fråga inte låter alltför dum. Tack på förhand.

 7. Jag saknar lite mera uppgifter om Historia 1b.Jag håller på med det just nu men jag hittar inte direkt någon referans här på den här sidan.Men annars är denna sida till stor hjälp med övriga uppgifter

 8. Vet du några dokumentärer som kan vara intressanta att kolla på? Ska ta upp det mesta som tas upp i historia 1b. 🙂

  Tack för svar.

  1. Oj, problemet är att det finns så mycket. Men om du kan hitta dokumentärserien ”Collapse” med Jared Diamond så är den intressant. På youtube finns serien ”China: a Century of Revolution” som är en bra översikt över Kinas historia, liksom Al-Jazeeras dokumentärserie ”Africa:states of Independence” som förstås handlar om Afrika. Det är vad jag kan komma på just nu.

 9. Hur kommer det sig att den industriella revolutionen startade just vid den här tidpunkten i historien?

 10. Hej! Mina elever får upp varningar när de ska gå in på sidan så det verkar som att det fortfarande finns problem med malware? Det står såhär: JS:Injection-A [Trj]

 11. Sidan innehåller fortfarande skadlig kod. eller så ligger rester kvar.
  Jquery.min.php.Script.Injection.Malicious.Redirect

 12. Hej!

  Jag heter Thomas Sörensen och är lektor och lärarutbildare i historia vid Högskolan Kristianstad. Jag är mycket imponerad av din hemsida. Den kommer jag att göra mina studenter uppmärksamma.

  Min fråga: Skulle jag kunna få till att använda någon enstaka text från hemsidan i min egen undervisning. Naturligtvis med credit för dig och hänvisning till din hemsida.

  Vänliga hälsningar

  Thomas Sörensen
  Lektor i historia
  Ämnessamordnare i historia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.